Het begon eigenlijk allemaal bij het verhaal van Gil.

Gil was haar mama verloren en wilde graag een subtiel juweel om haar mama dicht bij haar te dragen. 'Heb je nog een handgeschreven kaartje of briefje van haar?', vroeg ik. Mijn vraag overviel haar. Ze moest weer door de spullen van haar mama wat emotioneel en confronterend was. Toen haar armbandje klaar was vertelde ze me hoe moeilijk dat was maar ze was zo blij en dankbaar met het resultaat. Door het verhaal van Gil wist ik heel zeker ‘dit is zo waardevol, hier wil ik mee verder’.
Sindsdien mag ik de mooiste verhalen vertalen naar een uniek juweel en daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor.

Omdat haar verhaal zo waardevol voor mij is vroeg ik Eva Droogmans om ons verhaal in een podcast (of liever luisterverhaal) te gieten. Eva houdt van ‘verhalen die tijd vragen om verteld te raken en de essentie van het leven in zich dragen’ zegt ze zelf. 

Wat ze van ons verhaal gemaakt heeft is zo puur, zo warm, zo echt ... het raakt me diep en ik hoop dat het ook jou mag raken.

Podcast 'Het is af wanneer het juweel het verhaal vertaalt'.

Podcast 'Het is af wanneer het juweel het verhaal vertaalt'. 

Kunstcast is een podcast reeks van studenten journalistiek van de Thomas More hogeschool. Ze brengen portretten van boeiende Belgische kunstenaars en ik mocht daar ééntje van zijn. 

Rune Carremans kwam bij mij langs, luisterde naar wat ik haar vertelde en maakte met mijn woorden deze mooie podcast. 

Ik vertelde haar hoe ik verhalen vertaal naar een bijzonder juweel, wanneer dat bijzonder juweel voor mij echt af is, welk verhaal er aan mijn eigen juwelen vast hangt en waarom 'verbinding' mijn thema is.