Wanneer je een uniek juweel samenstelt kan jij voor 7 euro Boven de wolken, Prinses Harte en Think Pink steunen. Jouw 7 euro wordt door mij verdubbeld en aan deze drie waardevolle goede doelen geschonken. Prachtige organisaties die het leven en de dood voor iemand anders warmer en zachter maken. 

Boven de wolken
Kristen was één van de eerste mama’s die me vertelde dat haar kindje gestorven was bij de geboorte. Ze wilde graag een ketting met drie vingerafdrukjes, twee van haar zoontjes en één van haar overleden dochtertje. Ze verraste mij door haar optimisme en de manier waarop ze open over haar verlies vertelde. (linken naar verhaal op website).

Door Kirsten leerde ik de vzw Boven De Wolken kennen. Deze prachtige organisatie zorgt voor een waardevolle herinnering en legt vast wat je los moet laten. Als mama van een sterrenkindje en vrijwillige fotografe bij Boven De Wolken weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om niet te vergeten. 

Op een mooie lente ochtend vertelde Kirsten mij met veel overtuiging hoe belangrijk de vzw is voor ouders waarvan de kamer niet zal volstromen met bezoek, vrolijkheid en toekomstplannen. Simpelweg ‘gefeliciteerd met je kindje’ zeggen betekent enorm veel maar wordt vaak niet gezegd omdat we niet weten hoe te reageren. 

Kirsten fotografeerde Kaat met haar mama en haar papa. De mama van Kaat, Lotte, vertelde me hoe waardevol dat voor haar was, je leest haar verhaal in dit mooie  interview voor Minimi. 

Voor de vele ouders die een sterrenkindje verliezen steun ik met veel bewondering de vzw Boven De Wolken. Omdat ‘niet vergeten’ belangrijk is.

Prinses Harte
Ik leerde Prinses Harte kennen via het verhaal van haar mama en papa in het boek en de podcast van Anders nabij. Anders nabij vertelt over de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. De sterke verhalen helpen mij om ouders die een kind verliezen beter te begrijpen. Ze zorgen ervoor dat ik op een mooie manier met deze ouders kan communiceren over de herinnering die ik voor hen maak. 

Harte, de vrolijke krullenbol en dochter van Elke en Johan, werd ziek toen ze vijf was. Ze had kanker en verbleef vier weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen maakten haar verblijf aangenamer. Het inspireerde Elke om andere zieke kinderen een pakketje ‘troost en gezelligheid’ te geven voor op de kamer in het ziekenhuis. 

Vzw Prinses Harte maakt prinsessen- en ridderpakketten om het ziekenhuisverblijf van kindjes met kanker aangenamer te maken. Handige pyjama’s waardoor die vervelende kabels niet in de war geraken, een kleurig dekentje om hen warm te houden wanneer ze naar een andere afdeling gebracht worden, een prinses- of ridder pop om hun gedachten te verzetten, een warmtekussen met spelt om de pijn te verzachten, een coole muts om dat mooie kale hoofdje te bedekken of een cape van Radio Robbie om zonder angst onder de scanner te gaan. 

De kleurige pakketten worden met de grootste zorg door het maatwerkbedrijf ‘Kunnig’ gemaakt. Via de verwenpakketten geeft Harte een dosis kleur, licht en troost aan kindjes die nog aan het vechten zijn. 

Voor de vele kindjes en hun ouders die aan het vechten zijn steun ik met veel bewondering de vzw Prinses Harte. Omdat ‘kleur, licht en troost’ belangrijk is.

Think pink
Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. Naast het broodnodige onderzoek zorgt Think pink met hun ‘share your care fonds’ ook voor een fijne attentie, een verrassing, of een weekendje weg om even de zorgen te vergeten. Het Share your Care Fonds maakt het mogelijk om jouw mama, zus, vriendin, collega, kennis... een duwtje in de rug te geven. Zo laat je aan hem of haar weten dat ze er niet alleen voor staat. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kostprijs, alles wordt door Think Pink geregeld.

Voor de vele vrouwen die aan het vechten zijn steun ik met veel bewondering Think Pink. Omdat informeren, onderzoeken en aandacht hebben voor iemand die borstkanker heeft belangrijk is.