Wanneer jij een juweel vol verhaal samenstelt kan jij voor 7 euro het Berrefonds steunen.
Jouw 7 euro wordt door mij verdubbeld en aan deze waardevolle organisatie geschonken.  

Ik leerde het Berrefonds kennen door Ellen en Steven, de mama en de papa van Felien. Ze hadden zo naar haar geboorte uitgekeken maar na een zwangerschap van 28 weken moesten Ellen en Steven veel te vroeg afscheid van haar nemen. Ze raakten me niet alleen door hun verhaal aan mij te vertellen maar ook door de warme manier waarop ze over het Berrefonds vertelden en na hen nog vele andere ouders die een kindje verloren hebben. 

In februari 2009 werd het Berrefonds opgericht door Christine en Wouter. Ze besloten voor de geboorte van hun tweede zoon Nand geen cadeaus te vragen, maar wel donaties om een vzw op te richten ter ere van hun eerste zoontje Berre*. 

Wat kleinschalig begon als een mooi idee om andere ouders bij het verlies van een baby te ondersteunen met een koffertje vol spulletjes en inspiratie om tastbare herinneringen te maken, is intussen uitgegroeid tot een warme organisatie die elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vrienden en zorgverleners bij het grootst denkbare verlies. Ze geven een stem aan deze ouders en willen het maatschappelijk taboe doorbreken en het verlies van een kind samen bespreekbaar maken.

Voor de vele ouders die een kind verloren hebben steun ik met veel bewondering het Berrefonds. 

 www.berrefonds.be