Nieuwsgierige potvis

Ansie is mama van drie zonen en bezielster van ‘Helder, Branding & Communication'. 

Ze is enthousiast en gepassioneerd in alles wat ze doet, anders doet ze het liever niet. Positiviteit, liefde voor haar mannen (klein en groot), M&M’s en veel lachen, zijn voor haar onmisbaar in het leven en dat straalt ze ook uit.

Ansie verloor haar oudste zoon Vic toen hij zes was. 

Vic was een echte waterrat en had zichzelf de totem ‘nieuwsgierige potvis’ gegeven. Hij was met zijn kleine broer, zijn mama en papa en vrienden van het gezin op vakantie in Portugal en was niet uit het zwembad weg te slaan. Op de laatste dag van hun mooie vakantie sprong Vic nog even het water in. Toen hij te lang onder water bleef had Ansie onmiddellijk door dat er iets mis was. Ze sprong samen met de vrienden die bij haar waren het water in en zag dat hij met zijn arm vast zat in de filter van het zwembad waarvan het veiligheidsdeksel ontbrak. Wat ze ook probeerden, ze kregen Vic niet los. De hulpdiensten kwamen er bij en brachten hem naar het ziekenhuis waar hij de eerste zorgen kreeg.

De schade aan zijn kleine lijfje was groot, te groot.

Vol ongeloof en met immens veel medeleven vroeg Sally, in naam van Ansie’s vriendinnen en lieve schoolpoort mama’s, mij om een herinneringsarmbandje, met een potvisje en Vic zijn naam, voor Ansie te maken.

Dit is wat ze mij een jaar later vertelde: 

Na het verlies van Vic kreeg ik op zijn verjaardag een prachtig armbandje met een potvisje van enkele super lieve mama’s en vriendinnen van de schoolpoort. Sinds die dag heb ik het armbandje nooit meer uitgedaan. Hij is a.l.t.i.j.d. bij mij en als ik het moeilijk heb leg ik mijn hand erop. Dat geeft me het gevoel dat hij net iets dichter bij me is. 
Ansie

De papa van Vic heeft spijt. Spijt dat hij er niet bij was toen zijn kleine Vic hulp nodig had, spijt dat hij al met de auto naar huis vertrokken was zodat Ansie en de jongens met het vliegtuig naar huis konden komen, spijt dat hij er niet was toen Vic naar het ziekenhuis gebracht werd, spijt dat hij zijn Vic kwijt is en daar niks kan aan veranderen. 

Nieuwsgierige potvis