Verhalen

Niet vergeten

Kirsten was één van de eerste mama’s die me vertelde dat haar kindje gestorven was bij de geboorte. Ze wilde graag een ketting met drie vingerafdrukjes, twee van haar zoontjes en één van haar overleden dochtertje. Ze verraste mij door haar optimisme en de manier waarop ze open over haar verlies vertelde. 


Door Kirsten leerde ik de vzw Boven De Wolken kennen. Deze prachtige organisatie zorgt voor een waardevolle herinnering en legt vast wat je los moet laten. Als mama van een sterrenkindje en vrijwillige fotografe bij Boven De Wolken weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om niet te vergeten. 

Op een mooie lente ochtend vertelde Kirsten mij met veel overtuiging hoe belangrijk de vzw is voor ouders waarvan de kamer niet zal volstromen met bezoek, vrolijkheid en toekomstplannen. Simpelweg ‘gefeliciteerd met je kindje’ zeggen betekent enorm veel maar wordt vaak niet gezegd omdat we niet weten hoe te reageren. 

Voor Kirsten en voor de vele ouders die een sterrenkindje verloren hebben steun ik met veel bewondering de vzw Boven De Wolken tijdens de warmste periode van het jaar. 

Omdat ‘niet vergeten’ belangrijk is.


Kirsten fotografeerde Kaat met haar mama en haar papa

Niet vergeten