Kip en vos, voor altijd samen

Kip en vos, voor altijd samen

Na een lange weg waren Tinne en Kersten helemaal klaar om hun tweeling Emma en Marcel in hun warm nestje te ontvangen. Kersten kocht elke week een cadeautje voor de tweeling of de mama. Zo ook twee knuffels, een kipje voor Emma en een vosje voor Marcel.  


Kip en vos gingen overal mee en werden met de bolle buik van mama gefotografeerd om later aan Emma en Marcel te tonen. De tweeling was kerngezond, de babyspulletjes stonden klaar en toch ging het op 17 augustus vreselijk mis. 

De dokters zeiden dat de kindjes maar 5 minuutjes zouden leven en nog geen geluid zouden maken. Marcel heeft een half uur geleefd, Emma zelfs drie kwartier en allebei maakten ze al volop geluidjes.Tinne en Kersten genoten van hun kostbare momenten met hun tweeling en vroegen aan Boven de Wolken om de verbondenheid van Emma en Marcel in beeld te brengen, als herinnering aan wat ze op dat moment moesten loslaten.

Tinne haar vriendinnen stonden klaar voor haar, met lekkere maaltijden, liefde en aandacht. Ze besloten om in november een lichtjes wandeling te organiseren voor Emma en Marcel en wilden op dat mooi moment ook een bijzonder cadeautje aan haar geven. 

Op basis van de prachtige tekening van Marijke, die de kip en de vos tekende voor het geboortekaartje, maakte ik een bijzonder armbandje voor Tinne. Ze kreeg het van haar vriendinnen op een emotioneel moment tijdens de lichtjes wandeling. 

Het armbandje betekent ontzettend veel voor Tinne. Elke keer als ze er naar kijkt zijn Marcel en Emma toch een beetje dicht bij haar en brengt het een lach op haar gezicht.

Jullie waren zo mooi, 
maar nog zo jong en te fragiel. 
Vijf minuutjes hadden ze jullie gegeven, 
meer dan een halfuur hebben jullie gevochten.
Jullie zouden nog niet kunnen schreeuwen,
toch maakten jullie al vlot geluidjes.
Graag hadden we jullie nog veel langer bij ons gehouden. Een uur, een dag en liefst nog honderd jaar. Een week later hadden jullie nog een kans gehad, vandaag was jullie leven al voorbij nog voor het begonnen was.

Marcel en Emma, we gaan jullie missen maar nooit vergeten.

Dikke kus,
mama en papa.


Kip en vos
Kip en vos
Kip en vos