Lara

Lara is de liefde van Steffen en de mama van Philippa, Romée en Gabriel. Ze is ook een prachtige en positieve vrouw met baarmoederhalskanker waarvan ze niet kon genezen.

Via Lara by Lara gaf ze ons een blik in haar leven voor en met kanker en gaf ze ook een gezicht aan sterven met kanker. 

Op 10 augustus is ze ingeslapen, thuis, geborgen en omringd door warmte en liefde.

Samen met haar hartsvriendin Ine schreef ze het boek 'Lara', over de liefde, de lichtpuntjes en de levenslust van een mama die lijdt aan kanker.

Dit prachtige boek is in de eerste plaats geschreven als houvast voor haar kinderen maar met het boek wil ze ook jij en ik meer doen stilstaan bij de schoonheid van alledag.

 ‘Pak het leven, elke dag! Volg je hart. In alles wat je doet.'  Lara

Ik laat je graag een paar passages uit het boek lezen waar ik een klein deeltje van mocht zijn, een lichtpuntje misschien.

I do, I do love you

'Wat ik wel zeker weet, is dat ik mijn trouwring zal dragen aan mijn linker ringvinger. Daar loopt de slagader door, recht naar mijn hart.´ 'Met onze trouw datum hebben we niks, dus die komt niet in onze ringen. Steffen en ik geven elk apart een woord door om aan de binnenkant van onze trouwringen, in ons eigen handschrift, te graveren. Zonder dat we het van elkaar weten, kiezen we allebei voor het woord 'everywhere'. 

Nu nog meer dan ooit tevoren.'

Steffen heeft een enveloppe voor me bij, totaal onverwacht. Hij is geen romanticus, die man van mij. Ik open zijn cadeautje'. De verrassing in Steffens handen, is een kettingkje met het woord 'Everywhere' in zijn handschrift. Zo draag ik zijn liefde voor mij niet alleen aan mijn ringvinger overal met me mee, maar ook dicht bij mijn hart.'

Memory box

´Philippa werd geboren en ze was perfect. Romée en Gabriel al evenzeer. 
Voor elk van hen vul ik een doos vol schatten. 

Sinds ik ziek ben, zijn de memory boxen niet enkel samengesteld uit spulletjes uit hun babytijd. Meer dan ooit verzamel ik actief schatten voor de toekomst.

Op bijzondere gelegenheden kunnen ze een cadeautje uitpakken van mij. 
Kettingen met hun naam in mijn handschrift, te openen op mijn 45ste verjaardag. 

En zo staan hier drie dozen klaar, om in te snuisteren. 
Om vast te houden aan wat is, en altijd zal zijn.'

Iedere dag is er om te plukken. En wanneer ik de lichtpuntjes niet meteen zie, dan kijk ik nog wat meer en beter. Probeer jij dat ook? 
Ik ben zeker dat je ze dan zal vinden.

Liefs Lara

Uit het boek ‘Lara’, het verhaal van Lara Switten met de pen van Ine Nijs, uitgegeven door Lannoo, te koop via Lara by Lara of bij de boekhandel.

Foto’s van Lara : Frankie and Fish

Lara
Lara
Lara
Lara
Lara
Lara
Lara
Lara