'Dankbaar is voor mij het woord dat op zijn plaats is als het gaat over de tijd waarin we leven. Dankbaar voor de wetenschap die al zo ver reikt en topdokters die weten waar ze mee bezig zijn. Omdat ik drager ben van het brca1 gen heb ik een angstaanjagend hoog risico op borstkanker. 

Op 18 mei deed ik een preventieve operatie met reconstructie. Het was ook de dag van heel veel verschillende emoties zoals pijn, verdriet, angst maar ook opluchting. Maar dit betekende ook een hele verandering voor mijn lichaam.

Ik vroeg aan Veronique om een juweel te ontwerpen dat mij elke dag doet denken aan mijn vrouwelijkheid. Een juweel dat weergeeft hoe trots ik ben op mijn lichaam. Dat er nooit iemand te oordelen heeft, dat ik mooi ben zoals ik ben. Dat ik er mag en kan zijn, met of zonder littekens. Veronique heeft op een prachtige en subtiele manier het silhouet van mijn oude borst weergegeven.

Bedankt Veronique om naar mijn verhaal te luisteren en te vertalen naar een juweel. 

Intens gelukkig dat ik adem, leef en door het leven kan met 2 mooie, nieuwe en gezonde borsten.'

Lisa

Dit zijn de woorden van Lisa en ik kan ze niet mooier schrijven.
Op mijn beurt ben ik haar dankbaar omdat ik haar bijzonder verhaal mocht vertalen in zoiets waardevol. Ik ben haar dankbaar omdat ze mij haar vertrouwen gaf en ik deel mocht worden van haar enorme levenslust en positiviteit.

Dankbaar omdat ze mij met haar verhaal geraakt heeft.  

Dankbaar