voor iedereen die warmte en troost nodig heeft

Veronique x Nauwau x Petit Pourri

Toen ik Sanne van Petit Pourri en Rayah van Nauwau in een gelijkaardig idee vond waren we eigenlijk al met elkaar verbonden. 

Elk op onze eigen authentieke manier maken we emoties en herinneringen tastbaar en komen we bijna dagelijks in aanraking met bijzondere verhalen over verlies en verdriet. We ondervinden hoe iedereen verlies op zijn eigen manier verwerkt, maar ook dat veel mensen niet goed weten hoe ze anderen troost kunnen bieden.

We vervallen vaak in clichés zoals ‘veel sterkte’ of ‘innige deelneming, terwijl je iemand die rouwt geen sterkte hoeft te wensen. Op zo’n moment hoeft hij of zij helemaal niet sterk te zijn. We zijn het zo gewoon om die goedbedoelde woorden te gebruiken, dat we amper stilstaan bij hun betekenis.

De troostkaart die we samen maakten draagt daarom de woorden 
‘Tijd koestert warme herinneringen’. 

Tijd koestert warme herinneringen

De troostkaart 'Tijd koestert warme herinneringen' biedt troost aan iedereen die iemand moet missen, tijdelijk of voor altijd. Ze biedt troost aan iedereen die nood heeft aan warmte en houvast.

De troostkaart bevat twee goudkleurige geborduurde strijkveertjes, ééntje om te houden en ééntje om met liefde en warmte aan iemand anders te geven. 

troostkaart

De veertjes zijn gepresenteerd op een prachtige cadeaukaart met bijpassende 'ik denk aan je' enveloppe. Elke kaart met strijkontwerp is handgemaakt en uniek, zoals ieders verdriet ook is.

lijnen van het leven

In de illustratie kun je de zon herkennen, maar ook de maan, het is maar hoe je het zelf interpreteert. De met de hand getekende lijn belichaamt ons levenspad dat ook niet in één rechte lijn verloopt. 

veertjes

De troostkaart bevat twee goudkleurige geborduurde strijkveertjes, ééntje om te houden en ééntje om met liefde en warmte aan iemand anders te geven.

De veertjes staan voor veerkracht en dragen een bijzondere betekenis in zich. Er wordt namelijk in de volksmond gezegd dat wanneer er een veertje op je pad komt, dit een boodschap is van iemand die je verloren bent.

Eén veertje kan je strijken op iets wat je dicht bij jou wil dragen, als subtiel teken om de warme herinneringen met jezelf of iemand anders te delen. Het andere veertje kan je meegeven aan wie jij zal moeten missen of aan iemand die bijzonder voor je is. 

De troostkaart 'Tijd koestert warme herinneringen' is er voor iedereen die iemand moet missen, tijdelijk of voor altijd.
Voor iedereen die nood heeft aan warmte en houvast.

De prijs voor de troostkaart is 29,95 euro en kan je toevoegen aan je verlanglijstje wanneer je een juweel vol verhaal samenstelt via mijn warme webwinkel. 

 

Sanne

Sanne van Petit Pourri raakte mij met het verhaal van haar gouden mini strijkhartjes. Ze maakte ze voor een mama en haar sterrenkindje, als houvast voor altijd. Niet dat een aandenken nodig was want de herinnering is er altijd maar eerder als klein teken van ‘ik ben bij je’. Gemis maakt nu eenmaal deel uit van ons leven en hier iets tastbaars aan geven is iets moois.

Sanne combineert haar liefde voor grafisch werk, karaktervol papier en letterpress met verfijnd borduurwerk, wat samen resulteert in de mooiste cadeaukaarten, van naaldje tot draadje gevuld met verhaal. Boordevol toewijding, tot in de kleinste gouden details.

"Elk ontwerp dat ik maak vertelt een verhaal: ik laat me inspireren door een moment, gevoel of emotie die me raakt of waar ik net dan mee struggle. Ik maak ze tastbaar en draag ze heel dichtbij me. Je kan de geborduurde strijkontwerpen eenvoudig van de kaart nemen en op een stof naar keuze strijken voor instant happiness. Zo geef je je outfit, sneakers, totebag, dekentje, kussen… een behoorlijke portie punch en persoonlijkheid. 

Hand werk, hard werk, hart werk. "

Rayah

Rayah van Nauwau maakte voor mij een urne ‘An object to remember’, een symbolisch teken aan de wand dat het leven viert in al zijn facetten. Een wandobject in resthout, zuiver en eerlijk zoals de natuur, kwetsbaar elegant en onbegrensd zoals het leven. In de urne kregen mijn mama, mijn schoonpa en mijn (schoon)meme hun laatste plekje, voor altijd dicht bij ons.

Nauwau is een mooie samenwerking tussen Rayah en haar man en boomverzorger Niels Arnauts. Hun doel is om zoveel mogelijk lokaal en verantwoord gekapte bomen te recupereren als grondstof.​ Intussen is DeBeer & DeVos Boomzorg, het bedrijf van haar man en twee medevennoten, de vaste leverancier van hout van hier. Belgische bomen die niet meer waardevol zijn voor het landschap waarin ze zijn geworteld, krijgen een nieuwe kans als bouwsteen in het atelier.

Samen met haar zus en bedrijfspartner Shana Wauters geeft ze 'An object to remember' vorm.